dilluns, 23 de maig del 2016

Memorial Roger André

BPB2016, homenatge a Roger André

(En castellano más abajo)

Poques setmanes després de la celebració de la BPB2014, Roger André, president i alma mater del Vélo-Club du Vallespir, va morir a Amélie-les-Bains. Des de la primera edició el 2006, la Ciclomarató Barcelona-Perpinyà-Barcelona sempre ha tingut un control en aquesta població del Vallespir francès i els seus companys del club han volgut mantenir aquesta tradició aquest any 2016.
En homenatge a ell, aquesta BPB2016 és el Memorial Roger André, per agrair la seva ajuda en l'organització de la Ciclomarató i també en el desenvolupament de les activitats ciclistes a la regió del Vallespir.

A continuació, compartim aquest escrit que ens han fet arribar seus companys perquè sapigueu més sobre la seva vida.


Roger André va néixer el 14 de novembre de 1947 a Ceret, a la regió francesa del Vallespir.

Als 20 anys va deixar la seva terra natal a causa de la seva feina. Era duaner i va treballar a l'Alsàcia, al nord de França, a la regió de París i a Lió. En totes aquestes destinacions ja va gaudir del ciclisme amb els seus col·legues.

El 1985, finalment, torna a casa al Vallespir, en concret a Amélie-les-Bains. Participa immediatament en les activitats del club ciclista de la població, club pertanyent a la FFCT, Federació Francesa de Cicloturisme.La bici de muntanya es fa popular en aquestes dates i Roger es fa càrrec dels joves que estimen aquest esport. El 1990, es va convertir en el president del Vélo-Club du Vallespir (VCV). És un club que pertany a la FFCT i també a la UFOLEP (Unió Francesa d'Obres Seculars d'Educació Física). Acompanya els joves a les competicions i també participa en esdeveniments de bicicleta de muntanya i carretera de Pirineus Orientals.

Roger també organitza les primeres competicions de bicicleta de muntanya a la regió. Cada any organitza 3 o 4 carreres de bicicleta de muntanya, de carretera o duatlons. Al llarg de la temporada es preocupa pels joves en bicicleta de muntanya el dissabte i està present en totes les sortides en carretera del club. També practica el senderisme i gaudeix de la muntanya amb els seus amics, compartint el seu amor per la seva regió. Sempre tenia una paraula per fer riure i creava bon ambient en qualsevol ocasió.

Per als membres de Vélo-Club du Vallespir va organitzar excursions amb bicicleta a través de França amb inici a Amélie i destinació a la zona nord o l'Alsàcia, creuant els Pirineus, travessant els Alps o una volta a l'illa de Còrsega.

El 2008, després d'un atac al cor mentre practicava ciclisme, va deixar la presidència del VCV, encara que va seguir ocupant-se de l'organització de la secció btt i va continuar muntant en bici de carretera i ajudant en l'organització de competicions.

A principis de setembre de 2014, a l'Assemblea General de l'VCV, va decidir frenar les seves activitats al club ja que volia descansar. Una setmana més tard, el diumenge 14 de setembre, va morir als 66 anys en una sortida en bici a les vessants del Montbolo, molt a prop d'Amélie. Sovint deia: "Vull morir a la meva bicicleta pujant una costa". Aquesta frase es manté encara en la memòria dels seus fidels amics.

Avui en dia, el Vélo-Club du Vallespir continua amb les seves activitats en ciclisme de muntanya, ciclisme de carretera i muntanya i compta amb 66 membres. El Club organitza diverses competicions i, des dels seus inicis el 2006, sempre dóna la benvinguda a cada dos anys a la Ciclomarató Catalana Internacional Barcelona-Perpinyà-Barcelona, ​​BPB.
-------------------------------------------------------------------


BPB2016, homenaje a Roger André


Pocas semanas después de la celebración de la BPB2014, Roger André, presidente y alma mater del Vélo-Club du Vallespir, falleció en Amélie-les-Bains. Desde la primera edición en 2006, la Ciclomarató Barcelona-Perpinyà-Barcelona siempre ha tenido un control en esta población del Vallespir francés y sus compañeros del club han querido mantener esta tradición este año 2016.

En su homenaje, esta BPB2016 es el Memorial Roger André, para agradecer su ayuda en la organización de la Ciclomarató y también en el desarrollo de las actividades ciclistas en la región del Vallespir.

A continuación, compartimos este escrito que nos han hecho llegar sus compañeros para que sepáis más sobre su vida.Roger André nació el 14 de noviembre de 1947 en Céret, en la región francesa del Vallespir.

A los 20 años dejó su tierra natal debido a su trabajo. Era aduanero y trabajó en la Alsacia, en el norte de Francia, y en la región de París y en Lyon. En todas estas destinaciones ya disfrutó del ciclismo con sus colegas.

En 1985, finalmente, vuelve a casa en el Vallespir, en concreto a Amélie-les-Bains. Participa de inmediato en las actividades del club ciclista de la población, club perteneciente a la FFCT, Federación Francesa de Cicloturismo.

La bici de montaña se hace popular en estas fechas y Roger se hace cargo de los jóvenes que aman este deporte. En 1990, se convirtió en el presidente del Vélo-Club du Vallespir (VCV). Es un club que pertenece a la FFCT y también a la UFOLEP (Unión Francesa de Obras Seculares de Educación Física). Acompaña a los jóvenes a las competiciones y también participa en eventos de bicicleta de montaña y carretera de Pirineos Orientales.

Roger también organiza las primeras competiciones de bicicleta de montaña en la región. Cada año organiza 3 ó 4 carreras de bicicleta de montaña, de carretera o duatlones. A lo largo de la temporada se preocupa por los jóvenes en bicicleta de montaña el sábado y está presente en todas las salidas en carretera del club. También practica el senderismo y disfruta de la montaña con sus amigos, compartiendo su amor por su región. Siempre tenía una palabra para hacer reír y creaba buen ambiente en cualquier ocasión.

Para los miembros de Vélo-Club du Vallespir organizó excursiones en bicicleta a través de Francia con inicio en Amélie y destino a la zona norte o la Alsacia, cruzando los Pirineos, atravesando los Alpes o una vuelta a la isla de Córcega.

En 2008, después de un ataque al corazón mientras practicaba ciclismo, dejó la presidencia del VCV, aunque siguió ocupándose de la organización de la sección btt y continuó montando en bici de carretera y ayudando en la organización de competiciones.

A principios de septiembre de 2014, en la Asamblea General del VCV, decidió frenar sus actividades en el club ya que quería descansar. Una semana más tarde, el domingo 14 de septiembre, falleció a los 66 años en una salida en bici en las laderas del Montbolo, muy cerca de Amélie. A menudo decía: "Quiero morir en mi bicicleta subiendo una cuesta". Esta frase se mantiene todavía en la memoria de sus fieles amigos.

Hoy en día, el Vélo-Club du Vallespir continúa con sus actividades en ciclismo de montaña, ciclismo de carretera y montaña y cuenta con 66 miembros. El Club organiza varias competiciones y, desde sus inicios en 2006, siempre da la bienvenida a cada dos años a la Ciclomarató Catalana Internacional Barcelona-Perpinyà-Barcelona, BPB.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada